Μακιγιάζ ματιών με γωνία: Ποιο στυλ σου ταιριάζει καλύτερα

Το μακιγιάζ ματιών με γωνία είναι μία από τις πιο συνηθισμένες τεχνικές που επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε στο μακιγιάζ καθώς μπορεί να προσαρμοστεί και να φορεθεί, ανάλογα τα χρώματα και την έντασή τους, όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και τις περιστάσεις. Επειδή όμως σαν τεχνική έχει πολλές επιλογές, είναι καλύτερο να γνωρίζουμε ποια μας ταιριάζει περισσότερο ανάλογα το σχήμα των ματιών μας.

Μάτια με κανονική απόσταση μεταξύ τους και αμυγδαλωτά μάτια

Αυτή η περίπτωση είναι η πιο βολική, αφού η συμμετρία των οφθαλμών δίνει το περιθώριο να επιλέξεις οποιοδήποτε στυλ θέλεις.
Μπορείς να τονίσεις την εξωτερική γωνία των ματιών με ένα πλάγιο σκούρο V ή να βάλεις και στις δύο γωνίες έντονη σκιά. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό σε κάθε περίπτωση.

Μάτια που έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους

Πρόκειται για αυτά που είναι πιο κοντά στη μύτη και η απόσταση των εσωτερικών γωνιών τους είναι μικρότερη από το μήκος ενός ματιού.
Το ιδανικό μακιγιάζ ματιών εδώ, είναι αυτό που έχει τη σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμη στην εσωτερική, ώστε να φαίνεται πως μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των ματιών.

Μάτια με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους

Το ακριβώς αντίθετο από την παραπάνω κατηγορία. Οι εσωτερικές γωνίες των ματιών έχουν μεγαλύτερη απόσταση από ένα μάτι.
Σε αυτήν την περίπτωση προτείνεται η χρήση σκούρας σκιάς ματιών στην εσωτερική γωνία και ανοιχτόχρωμης στην εξωτερική για να φαίνονται πιο κοντά τα μάτια μεταξύ τους.

Στρογγυλά μάτια

Το σχήμα τους είναι σχετικά ομοιόμορφο. Το μόνο που ίσως χρειάζονται είναι να δείχνουν πιο αμυγδαλωτά.
Κάτι τέτοιο μπορείς να το πετύχεις τονίζοντας την εξωτερική γωνία με σκιά σε σχέδιο πλάγιου V. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις σκούρα σκιά και στις δυο γωνίες του ματιού, ολοκληρώνοντας με μια πιο ανοιχτόχρωμη στη μέση.

Μάτια με καθοδικό σχήμα

Στο σχήμα αυτό η εξωτερική γωνία του ματιού είναι πιο χαμηλά από την εσωτερική.
Πρέπει λοιπόν να δημιουργηθεί στην εξωτερική γωνία, με σκούρα σκιά, μακιγιάζ με γωνία που θα έχει ανοδική πορεία.

Μάτια με ανοδικό σχήμα

Και πάλι μία κατηγορία αντίθετη από την προηγούμενη. Αυτό το σχήμα διαφέρει από τα αμυγδαλωτά, διότι η εξωτερική γωνία πηγαίνει προς τα πάνω και η γραμμή του κάτω βλεφάρου φαίνεται μεγαλύτερη από την πάνω.
Σε αυτήν την περίπτωση το μυστικό είναι να βάλεις μια σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του κάτω βλεφάρου. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσεις αμέσως το ανοδικό σχήμα του ματιού. Μία ακόμα πρόταση βέβαια, είναι η καλή ανάμειξη των σκιών στην εξωτερική γωνία των ματιών, που θα δώσει μια πιο ισορροπημένη εικόνα στο τελικό αποτέλεσμα.

Μικρά μάτια

Προκειμένου να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα, θα πρέπει να αποφύγεις τις σκούρες σκιές. Η καλύτερη επιλογή εδώ είναι να χρησιμοποιήσεις ανοιχτόχρωμες σκιές με διαβαθμίσεις αλλά να μην ξεχνάς πως στην εσωτερική γωνία του ματιού πρέπει πάντα να τοποθετείς την πιο ανοιχτόχρωμη σκιά.

Μεγάλα μάτια

Σε γενικές γραμμές το συγκεκριμένο σχήμα ματιών θέλει σκιές μεσαίων αποχρώσεων για να τελειοποιηθεί. Αν προσθέσουμε όμως μία πιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία των ματιών, μπορεί να κάνει το μακιγιάζ πολύ πιο εντυπωσιακό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *