Όροι και Προϋποθέσεις

O ιστότοπος www.sixteen.gr είναι το ηλεκτρονικό εμπορικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου της εταιρίας Α Κουγιούλη & Σια Ο.Ε., που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, 18χλμ Θεσσαλονίκη – Ν.Μουδανιών, Ρύσιο (Α.Φ.Μ.  EL-099332900) και στο εξής θα καλείται ως «Sixteen Cosmetics».

Πριν αρχίσετε την περιήγηση στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια (π.χ. παραγγελία), θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταστήματος το οποίο εφεξής θα αποκαλείται χάρη συντομίας ως «www.sixteen.gr», ανεξαρτήτως μέσω ποιάς ηλεκτρονικής οδού πραγματοποιήθηκε η πρόσβαση σας σε αυτό. Περιέχουν σημαντικές πληροφορίες που ορίζουν τη χρήση της ιστοσελίδας καθώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι συμφωνείτε με τους κατωτέρω όρους και προϋποθέσεις καθώς, κάνοντας χρήση των υπηρεσιών του www.sixteen.gr ως επισκέπτης, χρήστης, πελάτης κλπ., θεωρείται ότι συναινείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους κατωτέρω όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε θα πρέπει με ευθύνη του να διακόψει την επίσκεψη και τη χρήση του ιστότοπου καθώς επίσης και από κάθε συναλλαγή ή χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε περίπτωση παραγγελίας προϊόντος ή υπηρεσίας μέσα από το www.sixteen.gr, πατώντας το κουμπί «Ολοκλήρωση παραγγελίας» συνάπτεται μεταξύ της Sixteen Cosmetics και του πελάτη (εσάς) μία σύμβαση αγοράς η οποία διέπεται από τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναγράφονται στο παρόν κείμενο. Η παραπάνω σύμβαση τίθεται σε δεσμευτική ισχύ και από τις δύο πλευρές μόνον αφού ειδοποιηθείτε από τηνSixteen Cosmetics ότι η παραγγελία σας είναι αποδεκτή (παρακάτω αναλύεται η διαδικασία αυτή). Η καταχώρηση της παραγγελίας σας μέσα από το www.sixteen.gr αποτελεί το πρώτο βήμα από πλευράς σας με το οποίο συμφωνείτε ότι αποδέχεστε τους όρους και τις προϋποθέσεις της δεσμευτικής για εσάς παραγγελίας που ολοκληρώνετε και αποστέλλετε, η δε συναλλαγή τίθεται σε ισχύ και γίνεται αποδεκτή μόνο με την αποστολή της παραπάνω ειδοποίησης από την Sixteen Cosmetics.

Γενικοί όροι – Παρεχόμενες πληροφορίες

Η Sixteen Cosmetics έχει λάβει κάθε δυνατόν μέτρο ώστε οι πληροφορίες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι φωτογραφίες, οι προσφερόμενες τιμές και κάθε άλλη εγγραφή στο www.sixteen.gr να ανταποκρίνονται πλήρως και με ακρίβεια στην πραγματικότητα και την τρέχουσα νομοθεσία. Το περιεχόμενο, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου αναγράφονται προσεκτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από τους αντίστοιχους προμηθευτές/κατασκευαστές. Παρ’ όλα αυτά, στα πλαίσια της καλής πίστης, η Sixteen Cosmetics δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα, σφάλμα ή παραδρομή προέκυψε ή θα προκύψει κατά την καταχώρηση των ηλεκτρονικών δεδομένων. Η Sixteen Cosmetics διατηρεί το δικαίωμα να προβαίνει σε διόρθωση, τροποποίηση, βελτίωση ή αναθεώρηση οποιουδήποτε σφάλματος, παραδρομής ή ελλειμματικότητας των ως άνω καταχωρήσεων ή των όρων χρήσης, των προϋποθέσεων και των σχετικών συμβάσεων, οποτεδήποτε αντιληφθεί την αναγκαιότητα σχετικά. Η οριστικοποίηση της παραγγελίας υλοποιείται μόνο μετά την αποστολή επιβεβαιωτικού e-mail (λεπτομέρειες στο άρθρο «Διεκπεραίωση παραγγελιών – Πολιτική τιμών»)

Διαθεσιμότητα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Ανάληψη και Περιορισμός Ευθύνης

H Sixteen Cosmetics προσπαθεί να έχει συνεχώς ενημερωμένη την διαθεσιμότητα των προϊόντων της και των προσφορών της, την οποία όμως δεν εγγυάται καθώς μεταβάλλεται συνεχώς από τη συνεχόμενη ροή καταχώρησης των παραγγελιών. Η Sixteen Cosmetics,  εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών που καταχώρησαν την παραγγελία τους στο www.sixteen.gr στην περίπτωση μη διαθεσιμότητας κάποιου προϊόντος, της πιθανής ημερομηνίας παράδοσης και της πρότασης εναλλακτικής παραγγελίας στην περίπτωση κατάργησης του προϊόντος ή μεγάλης προβλεπόμενης καθυστέρησης στην παράδοση του. Η Sixteen Cosmetics δεν φέρει ευθύνη για τυχόν τεχνικά προβλήματα που τυχόν παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο και κατά την διάρκεια αυτής και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Οι σύνδεσμοι (links) που περιλαμβάνονται στο www.sixteen.gr, οδηγούν για τη διευκόλυνση της χρήσης σε σελίδες του καταστήματος ή σε ιστοσελίδες τρίτων παρόχων, επιχειρήσεων κ.λ.π. Οι συσχετιζόμενες αυτές ιστοσελίδες δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο ή την έγκριση της Sixteen Cosmetics ούτε είναι υποχρεωτική η χρήση τους και ουδεμία ευθύνη φέρει η Sixteen Cosmetics για τα περιεχόμενα και την ενημερότητα των συσχετιζόμενων ιστοσελίδων. Η Sixteen Cosmetics δεν ευθύνεται για τις εκπομπές του διαδικτύου ή για την οιασδήποτε μορφής μετάδοση που λαμβάνεται από οποιαδήποτε δική της ή συνδεδεμένη ιστοσελίδα. Η Sixteen Cosmetics δεν ευθύνεται και δεν υπέχει υποχρέωση αποζημίωσης έναντι των πελατών/ χρηστών για οποιαδήποτε τυχόν βλάβη ή ζημία προκύψει από την ακύρωση παραγγελιών, από τη μη εκτέλεση ή από την καθυστέρηση εκτέλεσης τους, για οποιαδήποτε αιτία. Σε καμία περίπτωση η Sixteen Cosmetics δεν ευθύνεται αστικώς ή ποινικώς για οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική, η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή/και σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.) που τυχόν θα υποστεί επισκέπτης του ηλεκτρονικού καταστήματος ή τρίτος από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη ή/και τη χρήση του διαδικτυακού τόπου ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Εγγραφή

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί μία καταχώρηση παραγγελίας ή ερώτησης, απαιτείται η δήλωση προσωπικών στοιχείων του χρήστη με τη συμπλήρωση των σχετικών πεδίων. Ο επισκέπτης/χρήστης δηλώνει ότι τα στοιχεία του είναι ακριβή και αληθή και αποδέχεται ότι η Sixteen Cosmetics έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εγγραφή του χρήστη και να αρνηθεί την πώληση προϊόντων σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δεν έχουν δηλωθεί τα αληθινά στοιχεία.

 

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλο το περιεχόμενο των ιστοσελίδων, που αναρτάται από την Sixteen Cosmetics, συμπεριλαμβανομένων και των διακριτικών τίτλων, λογότυπων, σημάτων, εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Sixteen Cosmetics ή τρίτων και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθεμίτου ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στο www.sixteen.gr δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

 

Ευθύνη Χρήστη – Άδεια Χρήσης

Ο χρήστης/πελάτης του www.sixteen.gr συμφωνεί και αναλαμβάνει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες, τις πληροφορίες και τα δεδομένα του ηλεκτρονικού καταστήματος όπως ο νόμος προβλέπει και με βάση τους κανόνες της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Υποχρεούται να μη χρησιμοποιεί τo www.sixteen.gr για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου:

  • Που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην Sixteen Cosmetics ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου
  • Που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.
  • Για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας)
  • Το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων κάθε είδους υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών Το δικαίωμα πρόσβασης, χρήσης και παρουσίασης αυτής της ιστοσελίδας και των περιεχομένων στοιχείων της είναι μη αποκλειστικό, αμεταβίβαστο, προσωπικό και περιορισμένο. Αυτή η άδεια δεν αποτελεί μεταβίβαση τίτλου στην ιστοσελίδα και στα στοιχεία της και υπόκειται στους περιορισμούς διατήρησης της ιστοσελίδας και των στοιχείων της και όλων των αναφορών που αφορούν πνευματικά δικαιώματα και άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και της μη τροποποίησης της και των στοιχείων της ή της αναπαραγωγής/ δημόσιας παρουσίασης/ διανομής ή με άλλο τρόπο χρήσης της ιστοσελίδας και των στοιχείων της για οποιοδήποτε δημόσιο ή εμπορικό σκοπό

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η ασφάλεια των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών αποτελεί παράγοντα υψίστης σημασίας και η Sixteen Cosmetics έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με σύγχρονες και αποδεκτές μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Μοναδικός σκοπός της δημιουργίας της www.sixteen.gr είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πελατών και η δημιουργία φιλικού και ασφαλούς περιβάλλοντος αγορών κάτω από απόλυτη περιφρούρηση και διατήρηση σε μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων των πελατών. Η είσοδος στην ιστοσελίδα και η περιήγηση σε αυτήν δεν επιβάλουν την καταχώρηση οποιουδήποτε προσωπικού δεδομένου. Οι πληροφορίες που παρέχονται προκειμένου να ολοκληρωθεί η κάθε παραγγελία είναι απαραίτητες για τη σωστή διεκπεραίωση της παραγγελίας, τα δε προσωπικά στοιχεία διαφυλάσσονται με ασφάλεια από την Sixteen Cosmetics. Οι πληροφορίες που συλλέγει το www.sixteen.gr μέσω της ιστοσελίδας έχουν ως σκοπό την βέλτιστη επικοινωνία με το κατάστημα, τη γρήγορη και σωστή παροχή απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα που τίθενται, στη σωστή εξυπηρέτηση, την εκτέλεση της παραγγελίας και της καταμέτρησης του αριθμού επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας, τον καθορισμό των απαιτήσεων των πελατών για περισσότερα προϊόντα και τη διευκόλυνση στις συναλλαγές με την εταιρεία. Η Sixteen Cosmetics δεν διανέμει σε κανένα άλλο οργανισμό ή συνεργάτη τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που αφορά τους χρήστες και πελάτες του.

Το www.sixteen.gr κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας παραγγελίας, προκειμένου να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας, για επιβεβαίωση και ταυτοποίηση του πελάτη, για νέα ή εναλλακτικά προϊόντα, για ειδικές προσφορές, για παραλαβή δώρων μετά από κλήρωση διαγωνισμού κλπ.. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θέλετε ή όχι να λαμβάνετε τέτοιου είδους επικοινωνίες από το www.sixteen.gr ή να προβείτε σε αίτημα αλλαγής των προσωπικών σας στοιχείων στέλνοντας το αίτημα σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Ορισμένες από τις παραπάνω αναγραφόμενες επικοινωνίες δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν να αποστέλλονται (π.χ. οι αυτοματοποιημένες που έχουν σχέση με την επιβεβαίωση και πορεία της παραγγελίας σας). Θα πρέπει και από την πλευρά του χρήστη να υπάρχει ανάλογη διαχείριση τήρησης του απορρήτου των προσωπικών στοιχείων του και της ελεγχόμενης πρόσβασης στο διαδραστικό εμπορικό τμήμα παραγγελιών του www.sixteen.gr φροντίζοντας να διαφυλάττει μυστικό τον προσωπικό μυστικό κωδικό του πρόσβασης ή και τυχόν άλλα προσωπικά δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας την www.sixteen.gr αποδέχεσθε και συναινείτε με τη παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καθώς επίσης και με τους όρους και τις Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας που έχουν ανακοινωθεί μέσω αυτής.

Διεκπεραίωση παραγγελιών – Πολιτική τιμών

Σε περίπτωση αγοράς με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και μόλις καταχωρήσετε της παραγγελίας σας, θα λάβετε αυτοματοποιημένο e-mail το οποίο θα αναφέρει τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας, το οποίο δεν αποτελεί δεσμευτική αποδοχή της παραγγελίας από την Sixteen Cosmetics, αλλά επιβεβαίωση παραλαβής της προς διεκπεραίωση. Μετά την επεξεργασία της παραγγελίας από το τμήμα ηλεκτρονικών πωλήσεων της Sixteen Cosmetics, θα λάβετε το δεύτερο και επιβεβαιωτικό e-mail με την αποδοχή της παραγγελίας σας και με τα προϊόντα που θα σας αποσταλούν. Στην περίπτωση αγοράς με τη χρήση αντικαταβολής, το email διεκπαιρέωσης αποτελεί και την αποδοχή της παραγγελίας. Το τμήμα ηλεκτρονικών πωλήσεων, θα σας καλέσουν για να επιβεβαιώσουν την παραγγελία, πριν την αποστολή της.

Οι αναγραφόμενες τιμές στην ιστοσελίδα και η διαθεσιμότητα βεβαιώνονται μόνο με αυτήν τη γραπτή οριστικοποίηση της παραγγελίας η οποία σας αποστέλλεται με το παραπάνω επιβεβαιωτικό e-mail και με την αποστολή αυτού του μηνύματος συνάπτεται και ενεργοποιείται η σύμβαση μεταξύ των δύο μερών. Η υποβολή της παραγγελίας συνεπάγεται αυτόματη αναγνώριση του πελάτη της δέσμευσης του καταβολής της πληρωμής προς την Sixteen Cosmetics. Ανεξαρτήτως της οποιασδήποτε μεταγενέστερης διακύμανσης των τιμών και εφ’ όσον πρόκειται για προϊόν που με το επιβεβαιωτικό e-mail αποδοχής της παραγγελίας αναγράφεται ως άμεσα διαθέσιμο, ο πελάτης καταβάλλει πάντοτε το τίμημα το οποίο είχε συμφωνηθεί κατά τοχρόνο οριστικοποίησης της παραγγελίας.

Μετά την οριστικοποίηση και επιβεβαίωση της παραγγελίας, ακολουθεί η διαδικασία επιβεβαίωσης της κατάθεσης σας στην τράπεζα (εφ’ όσον επιλέξατε ως τρόπο πληρωμής «Κατάθεση στην Τράπεζα»), η συλλογή των εμπορευμάτων από την αποθήκη, η προετοιμασία αποστολής και η αποστολή της παραγγελίας, στάδιο στο οποίο ενημερώνεστε για την πορεία εκτέλεσης. Σε περίπτωση που στη παραγγελία σας προκύψει κάποια εκκρεμότητα τότε θα σας αποσταλεί αντίστοιχο e-mail. Εναλλακτικά θα επικοινωνήσουμε μαζί σας στα τηλέφωνα που μας έχετε δώσει κατά την εγγραφή ή την καταχώρηση της παραγγελίας στο site μας.

Η αποστολή αυτών των μηνυμάτων ενημέρωσης είναι αυτοματοποιημένη από το σύστημα μας και δεν υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης τους, η αποστολή των οποίων, αποτελεί προϋπόθεση για την σωστή εξέλιξη της παραγγελίας σας. Φροντίστε να ελέγξετε για τη σωστή παραλαβή των e-mail σας και διατηρείστε πρόσβαση σε αυτά καθ’ όλη την διάρκεια της συναλλαγής μας. Είναι υποχρέωση σας, σε περίπτωση που δεν λαμβάνετε τα σχετικά e-mail, σύμφωνα με τους γενικούς όρους που διέπουν τις συναλλαγές μας, να μας ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση.

Τα προϊόντα σας παραδίδονται το ταχύτερο δυνατό, συνήθως σε μία έως τρεις εργάσιμες ημέρες από την παραγγελία και πάντως σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις τριάντα ημέρες από αυτήν. Εξαίρεση αποτελούν προϊόντα με Κατάσταση Παράδοσης «Προπαραγγελίες, Αναμένεται Σύντομα και Κατόπιν Παραγγελίας», για το οποία υπάρχει ξεχωριστή ενημέρωση παράδοσης. Στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια μεταξύ της ημερομηνίας παραγγελίας σας και της ημερομηνίας άφιξης του προϊόντος στην αποθήκη της Sixteen Cosmetics, για τον προγραμματισμό της οποίας έχετε ενημερωθεί, επέλθει αιφνίδια αύξηση του κόστους αγοράς λόγω διακύμανσης της χρηματαγοράς, ο πελάτης συμφωνεί και δεσμεύεται να καταβάλει τη νέα αξία παραγγελίας που θα προκύψει χωρίς να έχει δικαίωμα υπαναχώρησης.

Τρόποι και Όροι πληρωμής

Μπορείτε να πληρώσετε το ποσό της παραγγελίας σας με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

Πληρωμή με πιστωτική κάρτα

Μπορείτε να πληρώσετε την παραγγελία σας, με τη χρήση πιστωτικών καρτών Visa, Mastercard, Diners και American Express, σε συνεργασία με τη Paypal. Η εταιρία μας δεν αποθηκεύει για κανένα λόγο τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Η συναλλαγή σας είναι απόλυτα διασφαλισμένη και υποστηρίζεται από την PayPal Inc. Η PayPal.inc αποτελεί την κορυφαία εταιρία παγκοσμίως για διεκπαιρεώσεις πληρωμών και λαμβάνει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Πληρωμή με την παραλαβή της παραγγελίας στο χώρο σας (μέθοδος αντικαταβολής)

Εξοφλείστε την παραγγελία σας με την παράδοση της, στο χώρο σας. Η μέθοδος της αντικαταβολής ισχύει για όλη την Ελλάδα, και για δέματα που τόσο το Πραγματικό Βάρος όσο και το Ογκομετρικό Βάρος τους αποστολής είναι κάτω από 6kg. Η μέθοδος αυτή επιβαρύνεται με μία μικρή εξτρά αμοιβή αντικαταβολής του μεταφορέα, η οποία αναγράφεται αυτόματα στο καλάθι αγοράς.

 Τρόποι και Όροι αποστολής – Χρεώσεις μεταφορικών/ αντικαταβολής

Ανάλογα με την επιλογή σας αλλά και του βάρους της αποστολής, μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας με:

  • Μεταφορική Courier/ μεταφορική εταιρεία της επιλογής της Sixteen Cosmetics

Στην παραπάνω περίπτωση – Μεταφορική Courier/ μεταφορική εταιρεία της επιλογής της Sixteen Cosmetics, η χρέωση των μεταφορικών και της αντικαταβολής (εάν επιλέξετε αυτόν τον τρόπο πληρωμής) εμφανίζεται αυτόματα στο καλάθι αγορών και ακολούθως στο έντυπο ολοκλήρωσης της παραγγελίας.

Σε περίπτωση που η διεύθυνση παραλαβής βρίσκεται σε περιοχή δυσπρόσιτη, όπως αυτή ορίζεται από τους όρους μεταφοράς της συνεργαζόμενης Μεταφορικής Courier/ μεταφορικής εταιρείας, η παράδοση/παραλαβή της παραγγελίας σας θα γίνει από εσάς από το κατά τόπο πλησιέστερο προς την διεύθυνση σας κατάστημα της Μεταφορικής Courier/ μεταφορικής εταιρείας και όχι στη διεύθυνση που δηλώσατε.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φροντίσετε να βρίσκεστε εσείς ή ο εκπρόσωπος που θα έχετε ορίσει στη διεύθυνση παραλαβής κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία παράδοσης της αποστολής. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί ο μεταφορέας να επιστρέψει το δέμα με αντίστοιχη επιπλέον χρέωση ή να επιβαρύνει το κόστος των μεταφορικών εάν υποχρεωθεί να επανέλθει στη διεύθυνση σας για να παραδώσει την αποστολή σε μεταγενέστερο χρόνο. Στις περιπτώσεις αυτές η οποιαδήποτε επιπλέον χρέωση βαρύνει τον αγοραστή, ο οποίος υποχρεούται να την καταβάλει άμα τη ζητήσει.

Σε περίπτωση που λείπει κάποιο προϊόν από την παραγγελία σας παρακαλούμε καλέστε μας στο 23920 72757 για να ελέγξουμε την αποθήκη μας και να βρούμε αμέσως λύση.

– Αν το λάθος είναι δικό μας, αναλαμβάνουμε άμεσα την ευθύνη και θα σας στείλουμε το είδος το συντομότερο χωρίς καμία επιβάρυνση.

– Αν είναι προϊόν το οποίο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο στις αποθήκες μας, θα σας ενημερώσουμε για το πότε το περιμένουμε και για το αν θα υπάρξει κάποια πιθανή επιβάρυνση για τη μεταφορά.

Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

– Σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελιάς σας

– Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του)

Επιστροφές Προϊόντων λόγω λάθους/ προβλήματος παράδοσης

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε και να ζητήσετε την αντικατάσταση τους στην περίπτωση που με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα της Sixteen Cosmetics πουλήθηκαν λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα κακής και ελαττωματικής ποιότητας (λάθος στην λήψη της παραγγελίας, στην τιμολόγηση, στην αποστολή, κατεστραμμένα κατά την μεταφορά, με κακή συσκευασία κ.λ.π.). Ο πελάτης δεν πρέπει να αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος και να επιστρέψει το προϊόν. Τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται σε άριστη κατάσταση, στην κατάσταση που παρελήφθησαν από τον πελάτη, πλήρη και χωρίς φθορές και η συσκευασία του προϊόντος να είναι αυτή που κανονικά συνοδεύει το προϊόν και να είναι σε άριστη κατάσταση. Θα πρέπει το προϊόν προς αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα με όλα τα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ). Πριν από κάθε επιστροφή συνίσταται να προηγηθεί συνεννόηση στο 23920 72757

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή και αντικατάσταση είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

– επικοινωνήσετε την ίδια μέρα με το www.sixteen.gr στο 23920 72757
– το προϊόν δεν έχει χρησιμοποιηθεί
– το προϊόν συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα έγγραφα, που αποδεικνύουν την συναλλαγή (π.χ. ΔΑΤ, Απ. Λιανικής κ.ο.κ)

– Στην περίπτωση που σας στείλαμε λάθος είδος, σας στέλνουμε το σωστό και αναλαμβάνουμε κάθε κόστος μεταφοράς, παλιού και νέου προϊόντος

Δικαίωμα υπαναχώρησης / Επιστροφή προϊόντος

Εάν ο πελάτης είναι φυσικό πρόσωπο (καταναλωτής) που καταρτίζει την πώληση για προσωπική χρήση κι όχι για την εξυπηρέτηση της ατομικής του δραστηριότητας (εμπορική, επιχειρηματική, βιοτεχνική ή ελευθέρια επαγγελματική), τότε δικαιούται να υπαναχωρήσει από την πώληση εντός 14 ημερολογιακών ημερών, οι οποίες εκκινούν από τον χρόνο παράδοσης του προϊόντος (στον πελάτη ή στον μεταφορέα που ο τελευταίος υποδεικνύει), επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση, επιβαρυνόμενος με τα έξοδα επιστροφής και τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών.

Οδηγίες σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης

Δικαίωμα υπαναχώρησης από τις εξ αποστάσεως συμβάσεις βάσει του ν. 2251/1994 (όπως τροποποιήθηκε από την ΚΥΑ Ζ1-891/2013)

Δικαιούστε να υπαναχωρήσετε αναιτιολογήτως από την από απόσταση πώληση αποκλειστικά εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών, επιστρέφοντας το προϊόν στην αρχική του κατάσταση. Το δικαίωμα αυτό εκκινεί από την ημέρα παραλαβής των παρουσών οδηγιών εγγράφως, πάντως όχι πριν από την παράδοση των προϊόντων. Η εντός 14 ημερολογιακών ημερών αποστολή της ξεκάθαρης δήλωσης υπαναχώρησης ή η αποστολή των προϊόντων, θα θεωρείται αρκετή για την εμπρόθεσμη άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης εκ των διατάξεων του ν. 2251/1994 δεν εφαρμόζεται:

  • Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα έχουν χρησιμοποιηθεί.
  • Στις περιπτώσεις που τα προϊόντα που παραδίδονται δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή μόλις αποσφραγιστούν για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής

Σε περίπτωση έγκυρης άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης και με την προϋπόθεση ότι έχει επιστραφεί το προϊόν στη Sixteen Cosmetics, ο πελάτης θα λάβει ένα πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας με το τίμημα της πώλησης, το οποίο θα εξοφλείται από την Sixteen Cosmetics με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο διενήργησε ο πελάτης την καταβολή του τιμήματος, εκτός εάν έχει συμφωνηθεί διαφορετικά με τον πελάτη, χωρίς υπαίτια ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Ρητώς συμφωνείται και ο πελάτης παρέχει ήδη την ανέκκλητη εντολή και συναίνεσή του προς τούτο, η Sixteen Cosmetics να δικαιούται να παρακρατά από το επιστρεφόμενο ποσό τα έξοδα επιστροφής, τα οποία βαρύνουν τον πελάτη, καθώς και τυχόν αποζημίωση σε περίπτωση καταστροφής, φθοράς ή βλάβης του προϊόντος ή απομείωσης της αξίας του προϊόντος οφειλόμενης σε ενέργειες του πελάτη. Η Sixteen Cosmetics  σε κάθε περίπτωση δικαιούται να αξιώνει με κάθε νόμιμο τρόπο κάθε ποσό που ζημιώθηκε (ενδεικτικά, είτε αναφορικά με δαπάνες επιστροφής είτε με καταστροφή, φθορά ή βλάβη, απομείωση αξίας του προϊόντος κ.λπ.).

Νομοθεσία και Εφαρμοστέο Δίκαιο

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσω του www.sixteen.gr διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση και από την απόφαση Αριθ. Z1−891 Προσαρμογής της Ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2011/83/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2011, σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, την τροποποίηση της οδηγίας 93/13/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 1999/44/ ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση της οδηγίας 85/577/ΕΟΚ του Συμβουλίου και της οδηγίας 97/7/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμ. L 304 της 22.11.2011. Κάθε διαφορά μεταξύ χρηστών και της Sixteen Cosmetics ρητά συμφωνείται ότι ρυθμίζεται από το Ελληνικό Δίκαιο και υπόκειται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου στο 23920 72757, είτε μέσω e-mail στο [email protected]