5 Λάθη στο μακιγιάζ που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

Η τέχνη του μακιγιάζ μπορεί να μας μεταμορφώσει εντελώς, να αναδείξει τα πιο δυνατά μας χαρακτηριστικά και να καλύψει κάθε ίχνος «ατέλειας». Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, ενώ τα διαθέσιμα καλλυντικά, εργαλεία και τεχνικές μπορούν πραγματικά να απογειώσουν το αποτέλεσμα. Υπάρχουν, όμως, μερικά λάθη που μπορούν να αποδυναμώσουν την εικόνα μας, προσθέτοντάς μας χρόνια και δίνοντάς μας κουρασμένη όψη. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα «φάουλ» στο μακιγιάζ;

 

Έντονο μακιγιάζ στα κάτω βλέφαρα

Το έντονο και σκούρο μακιγιάζ στα κάτω βλέφαρα μπορεί να σου δώσει μια κουρασμένη και «σκληρή» όψη, τονίζοντας τους μαύρους κύκλους ή τις λεπτές γραμμές σου. Επιπλέον, αυξάνονται οι πιθανότητες να «τρέξουν» τα προϊόντα στο υπόλοιπο πρόσωπο, δίνοντας την αίσθηση ενός συνολικά αλλοιωμένου μακιγιάζ.

 

Παραλείπεις το περίγραμμα των χειλιών

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας τείνει να χάνει τον όγκο και την ελαστικότητά του και αυτό ισχύει και για την πιο ευαίσθητη περιοχή των χειλιών. Η δημιουργία περιγράμματος με ένα lip pencil είναι απαραίτητο βήμα στο μακιγιάζ των χειλιών καθώς οριοθετεί την περιοχή εφαρμογής του κραγιόν, βελτιώνει το σχήμα και δίνει την αίσθηση πιο νεανικών, «γεμάτων» χειλιών.

 

Δεν τονίζεις τα φρύδια σου

Τα ατημέλητα, με κενά φρύδια μπορούν να αποδυναμώσουν το βλέμμα. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια αποτελούν το «κάδρο» του προσώπου, ενώ μπορούν να αλλάξουν την όψη μας. Για αυτό και είναι σημαντικό να τους δίνουμε την πρέπουσα προσοχή. Καθάρισε την περιοχή, προσάρμοσε το σχήμα τους -ανάλογα με το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικα σου- και γέμισε τυχόν κενά με ένα μολύβι ή σκιά. Ακόμα και αν προτιμάς τα “no make up” looks, τα φροντισμένα φρύδια μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα σου.

 

Χρησιμοποιείς βαρύ κονσίλερ

Τα κονσίλερ με περισσότερο πηχτές συνθέσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην κάλυψη μαύρων κύκλων και λοιπών ατελειών, όμως ταυτόχρονα αφαιρούν από τη φρεσκάδα μας και βαραίνουν το δέρμα: «σπάνε», μπαίνουν σε λεπτές γραμμές και τονίζουν τυχόν ρυτίδες. Για να πετύχεις καλύτερο αποτέλεσμα, δώσε βάση την καλή προετοιμασία του δέρματος και επένδυσε σε λεπτόρευστες, ενυδατικές συνθέσεις.

 

Το παρακάνεις με την ποσότητα των προϊόντων

Το να χρησιμοποιείς μεγάλες ποσότητες προϊόντων θα βαρύνει το δέρμα σου και θα αυξήσει την πιθανότητα αλλοίωσης του μακιγιάζ κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο χρυσός κανόνας “less is more” θα σου χαρίσει περισσότερο νεανική όψη, έξτρα διάρκεια και ομοιομορφία στο look σου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *