Το μπλε smokey eye

Μπορεί η κλασική εκδοχή του αγαπημένου μας smokey eye να επιτάσσει τη μαύρη σκιά ως βασικό στοιχείο, όμως δεν είναι η μόνη επιλογή. Όσο περνούν οι εποχές και πειραματιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στη συγκεκριμένη τεχνική έχουμε ανακαλύψει κι άλλα χρώματα που δίνουν εξίσου ωραίο αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο χρώμα είναι το μπλε.  

Πως λοιπόν να επιτύχουμε ένα smokey eye μακιγιάζ με μπλε σκιά αντί μαύρη;

Extra Tip: Σε αυτό το μακιγιάζ δεν θα ξεκινήσουμε πρώτα από τη βάση αλλά από τα μάτια, ώστε σε περίπτωση λάθους να μπορούμε στο τέλος να διορθώσουμε χωρίς να χαλάσουμε κάτι από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Μάτια

Παίρνουμε λοιπόν τη μπλε σκιά και ξεκινάμε να την απλώνουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο. Η διαφορά εδώ είναι ότι την τραβάμε αρκετά προς τα έξω, σβήνοντάς τη ταυτόχρονα ώστε να κάνει μία απαλή μετάβαση. Με την ίδια σκιά βάφουμε και το κάτω μέρος του ματιού μέχρι να ενωθεί προς τα έξω με την υπόλοιπη σκιά. Αφού έχουμε απλώσει καλά τη σκιά, με το μολύβι ματιών σε μπλε απόχρωση τραβάμε μία παχιά γραμμή πάνω ακριβώς από τις πάνω βλεφαρίδες μας. Συνεχίζουμε για να δώσουμε τέλειο μήκος στις βλεφαρίδες μας με την αγαπημένη μας μάσκαρα. Περνάμε με το βουρτσάκι πολλές στρώσεις γιατί θέλουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Βάση

Αφού έχουμε τελειώσει με το στάδιο του μακιγιάζ των ματιών τώρα μένει το υπόλοιπο πρόσωπο. Ξεκινάμε να βάλουμε τοπικά λίγο concealer σε τυχόν ατέλειες, αλλά και κάτω από τα μάτια για να δώσουμε φως. Στη συνέχεια δεν ξεχνάμε να περάσουμε όλο το πρόσωπο ή έστω τα σημεία που βγάζουν λιπαρότητα με πούδρα. Τέλος, προσθέτουμε ρουζ στα μάγουλά μας για να έχουμε μια ωραία ροδαλή απόχρωση.

Χείλη

Με το μολύβι των χειλιών κάνουμε το περίγραμμα και ζωγραφίζουμε το εσωτερικό των χειλιών, αυτό θα δώσει στο κραγιόν, μεγαλύτερη σταθερότητα. Για κραγιόν επιλέγουμε μία ωραία nude απόχρωση γιατί δεν θέλουμε να πάρουμε την προσοχή από το smokey eye που έχουμε δημιουργήσει στα μάτια. 

Τώρα είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *